Το αρνάκι με κους κους είναι ένα παραδοσιακό αραβικό πιάτο που είναι ιδανικό για μια ιδιαίτερη περίσταση. Είναι ένα πιάτο που είναι γεμάτο γεύση και αρώματα, και θα σας εντυπωσιάσει.
PrintΑρνάκι με κους κους
Γνήσια αραβική παραδοσιακή συνταγή. Δεν θεωρείται εύκολο πιάτο αλλά είμαστε σίγουροι ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, θα καταφέρετε να χαρίσετε εξωτικές γεύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία.
- Total Time: 1 hour 50 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μικρές μερίδες
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 πιπεριές και 2 κολοκυθάκια
- 4–5 καρότα και 2 ντομάτες σε φέτες
- 100 γραμμάρια φασολάκια πράσινα
- 150 γραμμάρια ρεβίθια μισοβρασμένα
- 6 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 50 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
- λίγη ζαφορά (σαφράν), λίγη πάπρικα
- 350 γραμμάρια κους κους βρασμένο
Εκτέλεση
- Βάζετε τη μισή μαργαρίνη και το κρέας σε μια κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, τα ρεβίθια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέτετε την πάπρικα, το σαφράν, το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νερό.
- Σιγοβράζετε το αρνάκι 1 ώρα.
- Στο κρέας που βράζει προσθέτετε το καλαμπόκι, τις ντομάτες, τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια. Συνεχίζετε το βράσιμο 20′-25′ ακόμη, ρίχνοντας και λίγο νερό εάν χρειαστεί.
- Σερβίρετε το κρέας με κους κους αφού το περιχύσετε με την υπόλοιπη μαργαρίνη.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 90 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Αραβική