chicken noodles

Chicken noodles: απλή και αναλυτική συνταγή με noodles

Ετοιμαστείτε για ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό ταξίδι με αυτήν τη συνταγή chicken με noodles και λαχανικά. Συνδυάζοντας φρέσκα λαχανικά, αρωματικά μπαχαρικά και ζουμερό κοτόπουλο, αυτό το πιάτο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό, θρεπτικό γεύμα. Η ευκολία παρασκευής του το καθιστά ιδανικό για καθημερινές στιγμές, ενώ η ποικιλία των υλικών προσδίδει μια πλούσια συνολική εμπειρία γεύσης. Ανακαλύψτε τον κόσμο των αρωμάτων και απολαύστε ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, θρεπτική αξία και ευκολία σε κάθε μπουκιά.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chicken noodles

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 130 γραμμάρια ανάμεικτα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια (ότι θέλετε εσείς φρέσκα φασόλια, καρότο, αρακά, πιπεριές, καλαμπόκι, ακόμη και έτοιμα λαχανικά που βρίσκουμε στο μάρκετ)
  • 150 γραμμάρια λάχανο
  • 5 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200250 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες (μπορείτε να βάλετε και στήθος αλλά δεν είναι τόσο γευστικό
  • 200 γραμμάρια noodles ρυζιού
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για Stir fry (υπάρχει σίγουρα σε μάρκετ, αλλιώς μπορείτε να συνδυάσετε κάρυ, ginger, σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη, αποξηραμένο μαϊντανό και μπούκοβο, οπότε μάλλον είναι πιο εύκολο να αγοράσουμε το μείγμα έτοιμο)
  • 68 κουταλιές της σούπας σόγια
  • αλάτι & πιπέρι
  • χυμό απο μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα μαζί με μία κουταλιά απο την σόγια.
  2. Καθώς γίνεται το κοτόπουλο μας, κόβουμε όλα τα λαχανικά μας.
  3. Μόλις δούμε το κοτόπουλο μας να έχει πάρει ωραίο χρώμα το αφαιρούμε απο το wok, γιατί θα βάλουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και μέχρι να γίνουν δεν θέλουμε να στεγνώσει το κοτόπουλο μας.
  4. Αφού βγάλουμε το κοτόπουλο, βάζουμε και τα λαχανικά μας να τσιγαριστούν με αυτή τη σειρά: το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάχανο και τελευταία τα ανάμεικτα λαχανικά μας και τα τσιγαρίζουμε για 6-8 λεπτά μαζί με 3 κουταλιές απο την σόγια (κάθε φορά περιμένουμε περίπου 2 λεπτά μέχρι να ρίξουμε το επόμενο υλικό μας). Το λάχανο μην το φοβάστε οτι είναι πολύ, ο όγκος του θα μειωθεί όταν μαγειρευτεί μαζί με την σόγια.
  5. Όταν τσιγαριστούν τα λαχανικά μας προσθέτουμε και πάλι το κοτόπουλο μαζί με 2 κουταλιές απο τα μπαχαρικά μας. Σε αυτό το σημείο βάζουμε πιπέρι και λίγο αλάτι (λίγο αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αρκετά αλμυρή). Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μειωθεί ο όγκος απο το λάχανο.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα noodles τα οποία τα έχουμε βάλει σε βραστό νερό για 3 περίπου λεπτά (το νερό πρέπει να το έχουμε βγάλει απο την φωτιά όταν έχει βράσει και μετά να βάλουμε τα noodles).
  7. Τέλος, όταν έχουμε προσθέσει και τα noodles στο φαγητό μας βάζουμε τις άλλες δύο κουταλιές απο τα μπαχαρικά μας και 4-5 κουταλιές απο την σόγια μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά, δοκιμάζουμε πάντα τα φαγητά μας αν θέλουν αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε το wok απο την φωτιά και ρίχνουμε το μισό λεμόνι.
  • Author: George Palaiologos
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Κινεζική

 

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης