Πουτίγκα Εγγλέζικη Χριστουγεννιάτικη: γνήσια συνταγή

Εγγλέζικη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Η συνταγή για Εγγλέζικη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που σας προτείνουμε, απαιτεί πολύ χρόνο ψησίματος αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ανταμοίψει για τον κόπο και τον χρόνο που θα διαθέσετε.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Εγγλέζικη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Εγγλέζικη Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.

Προετοιμασία: 1 1/2 ώρα Ψήσιμο: 8 ώρες για δύο πουτίγκες σε δοχεία χωρητικότητας 0,6 λίτρων το καθένα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια σκουρόχρωμη ζάχαρη
  • 7 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές
  • 3 φλιτζάνια σταφίδες μαύρες
  • 1 φλιτζάνια κόντιτα (φρούτα γλασέ ψιλοκομμένα)
  • 5 αυγά
  • 45 κουταλιές σούπας μέλι
  • ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιές γλυκού γαρίφαλα και μοσχοκάρυδο κοπανισμένα
  • 400 γραμμάρια ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί τριμμένη
  • 1 μικρό ποτήρι κονιάκ
  • 3 κουταλιές σούπας γάλα
  • 78 ροδέλες πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και στεγνώνετε τις σταφίδες και τις αναμιγνύετε με τα κόντιτα.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε σιγά σιγά τη ζάχαρη και κατόπιν ένα ε’να τ’ αυγά. Ρίχνετε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά. Τα προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου-αυγών μαζί με την ψίχα τον ψωμιού, τις σταφίδες και τα κόντιτα, το κονιάκ και το γάλα. Ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αλείφετε με βούτυρο 2 φόρμες για πουτίγκα. Μοιράζετε το μείγμα στις 2 φόρμες και τις σκεπάζετε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και από πάνω με αλουμινόχαρτο που δένετε καλά με σπάγκο για να μη μετακινηθεί.
  4. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μια στρογγυλή σχάρα, τοποθετείτε επάνω τις φόρμες και ρίχνετε στην κατσαρόλα ζεστό νερό που θα πρέπει να φτάνει μέχρι το μισό ύψος από τις φόρμες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις πουτίγκες να ψηθούν επί 6 (!) ώρες, προσθέτοντας ζεστό νερό μόλις αυτό εξατμίζεται. Ξεσκεπάζετε τις πουτίγκες και τις ξανασκεπάζετε με στεγνή λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Τις διατηρείτε σε δροσερό μέρος για 25-30 μέρες.
  5. Για να τις σερβίρετε τα Χριστούγεννα θα τις ζεστάνετε στον ατμό 1 1/2 – 2 ώρες και θα τις γαρνίρετε με ροδέλες πορτοκαλιού.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Η παραδοσιακή εγγλέζικη πουτίγκα πρέπει να ψηθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τη γιορτινή μέρα, για να έχει το χρόνο να ωριμάσει.!!!!!

  • Author: Aggela

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης