Η συνταγή αυτή για κουνέλι ψητό στα κάρβουνα αποτελεί μια εκλεκτή επιλογή για τους λάτρεις της γαστρονομίας, αλλά δεν είναι και η πιο απλή επιλογή για αρχάριους. Ωστόσο, με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας, θα απολαύσετε αυτό το νόστιμο φαγητό και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία στην περιπέτεια της γαστρονομικής τέχνης!
PrintΚουνέλι ψητό στα κάρβουνα
Ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία.
- Total Time: 80 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 κουνέλι περ. 1800 γραμμάρια
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο
- 1 ξινό μήλο
- 4 φύλλα φασκομηλιάς
- 2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 6 κλαδάκια μαϊντανός
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 4 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 200 γραμμάρια λεπτές φέτες μπέικον.
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε πλένοντας και σκουπίζοντας προσεκτικά το κουνέλι, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τα μήλα. Κόψτε τα μήλα στα τέσσερα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και το κοτσάνι, και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Πλύνετε τη φασκομηλιά και αφαιρέστε τα φύλλα της. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα με το μίγμα κρεμμυδιών και μήλων. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και χρησιμοποιήστε αυτό το μίγμα για να γεμίσετε το κουνέλι.
- Κλείστε την κοιλιά του κουνελιού και στερεώστε τη με ξύλινα καλαμάκια.
- Αλείψτε το κουνέλι με κονιάκ από το εξωτερικό και τυλίξτε το με δεντρολίβανο και μπέικον. Δέστε το με χοντρό νήμα.
- Τοποθετήστε το κουνέλι στη σούβλα και ψήστε το μπροστά από τα κάρβουνα. Γυρίζετε το συχνά (χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σούβλα) μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο, ροδοκοκκινίσματος χρώμα.
- Αν θέλετε, μπορείτε να αλείψετε το κουνέλι ενδιάμεσα με κονιάκ για περισσότερη γεύση.
- Σερβίρετε το κουνέλι ψητό στα κάρβουνα με σαλάτα χωριάτικη, πράσινη σαλάτα με πιπεριά, καθώς και κέτσαπ ή σάλτσα Γκουστόζα.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 60 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Κουνέλι, κάρβουνα,