Σοκολατένιο κέικ: Ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό

Σοκολατένιο κέικ: Ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό

Το σοκολατένιο κέικ είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι ένα γλυκό που είναι αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό επιδόρπιο, σνακ ή ακόμη και πρωινό.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σοκολατένιο κέικ

Σχετικά εύκολο σοκολατένιο κέικ. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή σας όρεξη.

  • Total Time: 50 mins
  • Yield: 10

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 3 αυγά
  • 3/4 του φλιτζάνια αλεύρι
  • 3/4 του φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • λίγο αλάτι
  • μαργαρίνη για το άλειμμα
  • 2 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ

  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 3/4 του φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε το κέικ ως εξής: Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και λίγο αλάτι. Το προσθέτετε περνώντας το από μικρό σουρωτήρι στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίχνετε το χλιαρό νερό και ανακατεύετε πάλι.
  3. Αλείφετε με τη μαργαρίνη μια φόρμα για κέικ διαμ, 22 εκ. και ρίχνετε μέσα το χυλό.
  4. Ψήνετε στους 170, 20′-25′, μέχρις ότου το κέικ αρχίσει να ξεκολλάει εύκολα από τη φόρμα.
  5. Σπάζετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σιγά σε μπεν μαρί.
  6. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη και ρίχνετε από σουρωτήρι ή μικρό κόσκινο τη ζάχαρη άχνη, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αναμειγνύετε το μείγμα αυτό με τη σοκολάτα και χτυπάτε λίγο ακόμη.
  7. Ξεφορμάρετε το κέικ, το κόβετε εγκάρσια στη μέση και βάζετε ανάμεσα σοκολατένια κρέμα.
  8. Πασπαλίζετε το γλυκό όσο θέλετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 25 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης