σπιτική μαγιονέζα

Σπιτική Μαγιονέζα: εξαιρετικά νόστιμο και εύκολο dressing

Η σπιτική μαγιονέζα είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και εύκολο να φτιαχτεί dressing που μπορεί να ταιριάξει με πολλά διάφορα φαγητά. Ακολουθεί η αγαπημένη μου συνταγή:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπιτική Μαγιονέζα

Επειδή όλοι λατρεύουμε την μαγιονέζα γιατί είναι ένα πολύ εύκολο και ιδιαίτερο dressing που μπορούμε να το ταιριάξουμε σχεδόν με τα πάντα ορίστε η δική μου αγαπημένη συνταγή για σπιτική μαγιονέζα.

  • Total Time: 13 mins

Υλικά

  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 500ml ελαιόλαδο
  • 12 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • ½ λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τη μουστάρδα και χτυπήστε ελαφρά μαζί.
  2. Σταδιακά προσθέστε περίπου το μισό λάδι, πολύ αργά στην αρχή, χτυπώντας συνεχώς για περίπου 3 έως 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
  3. Μόλις έχετε προσθέσει περίπου το μισό λάδι, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ξίδι, αυτό θα αραιώσει λίγο το μείγμα και να του δώσει ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το χυμό λεμονιού και λίγο περισσότερο ξύδι, αν χρειαστεί.
  5. Αποθηκεύστε σε ένα βάζο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.
  • Author: Giorgos Palaiologos
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 8 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ανάμειξη
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης