Η σπιτική μαγιονέζα είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο και εύκολο να φτιαχτεί dressing που μπορεί να ταιριάξει με πολλά διάφορα φαγητά. Ακολουθεί η αγαπημένη μου συνταγή:
PrintΣπιτική Μαγιονέζα
Επειδή όλοι λατρεύουμε την μαγιονέζα γιατί είναι ένα πολύ εύκολο και ιδιαίτερο dressing που μπορούμε να το ταιριάξουμε σχεδόν με τα πάντα ορίστε η δική μου αγαπημένη συνταγή για σπιτική μαγιονέζα.
- Total Time: 13 mins
Υλικά
- 2 κρόκους αυγού
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 500ml ελαιόλαδο
- 1–2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- ½ λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τη μουστάρδα και χτυπήστε ελαφρά μαζί.
- Σταδιακά προσθέστε περίπου το μισό λάδι, πολύ αργά στην αρχή, χτυπώντας συνεχώς για περίπου 3 έως 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Μόλις έχετε προσθέσει περίπου το μισό λάδι, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ξίδι, αυτό θα αραιώσει λίγο το μείγμα και να του δώσει ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, το χυμό λεμονιού και λίγο περισσότερο ξύδι, αν χρειαστεί.
- Αποθηκεύστε σε ένα βάζο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 8 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ανάμειξη
- Cuisine: Ελληνική