Τηγανιά με ψαρονέφρι: ένα ιδιαίτερα εκλεκτό πιάτο για όλους

Τηγανιά με ψαρονέφρι: ένα ιδιαίτερα εκλεκτό πιάτο για όλους

Είτε ως μεζές είτε ως κύριο πιάτο, η τηγανιά είναι πάντα εκλεκτή πρόταση, ειδικά όταν το κρέας είναι από ψαρονέφρι.

Το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας πλούσιο σε γεύση και υφή, και όταν προετοιμάζεται σε μια γευστική τηγανιά, γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό. Αυτή η συνταγή σας καλεί να δημιουργήσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψαρονέφρι, λευκό κρασί και αρωματικό σκόρδο.

Αυτή η συνταγή δημιουργεί ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει με την απλότητά του και την εξαιρετική γεύση του. Απολαύστε το με συντροφιά, σε μια γευστική εξερεύνηση που θα σας ταξιδέψει στις απολαυστικές γεύσεις της κουζίνας μας.

Αυτό το πιάτο είναι μια απόδειξη ότι η απλότητα μπορεί να είναι εξαιρετική. Με λίγα αλλά εκλεκτά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κριτές. Αυτή η τηγανιά είναι ιδανική για όλες τις εποχές και αποτελεί μια υπέροχη πρόταση για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

τηγανιά με ψαρονέφρι

Μια τηγανιά με χοιρινό κρέας είναι πάντα ένας ευπρόσδεκτος γευστικός πειρασμός, ειδικά όταν το κρέας είναι από ψαρονέφρι.

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, προσθέτετε το κρέας και το σκόρδο κομμένο σε φέτες.
  3. Ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να ροδίσει.
  4. Ρίχνετε το κρασί και τα βράζετε, ώσπου να απορροφηθεί.
  5. Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα.
  6. Το βάζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε ζεστό.
  7. Για πικάντικο μεζέ, προσθέτετε στο τέλος 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους.
  8. Μόλις αρχίσει να λιώνει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Ψαρονέφρι, τηγανιά, χοιρινό, κρέας,

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης