Τρίχρωμες ταλιατέλες Χριστουγεννιάτικες: δώστε χρώμα

Τρίχρωμες ταλιατέλες Χριστουγεννιάτικες

Απολαύστε τις τρίχρωμες ταλιατέλες ως ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και όχι μόνο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Τρίχρωμες ταλιατέλες Χριστουγεννιάτικες

Ιδιαίτερα νόστιμο έδεσμα αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Συνταγή για 6 άτομα.

  • Total Time: 65 mins
  • Yield: 6 μερίδες

Υλικά

  • 400 γραμμάρια τρίχρωμες ταλιατέλες με σπανάκι, αυγό και ντομάτα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια ψίχα από βρασμένα κάστανα (θα βρείτε ολόκληρα βρασμένα κάστανα στο σούπερ μάρκετ)
  • 100 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών
  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 40 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 40 γραμμάρια αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
  • 100ml κονιάκ
  • 1 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ, βούτυρο
  • 23 κουταλιές σούπας τσάιβς ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια γκοργκοντζόλα λιωμένη με πιρούνι
  • αλάτι – πιπέρι
  • 34 κόκκοι πιπεριού

Εκτέλεση

  1. Κρατάτε 3-4 ολόκληρα κάστανα για την διακόσμηση του φαγητού.
  2. Ζεσταίνετε βούτυρο και σοτάρετε τα συκωτάκια πουλιών και τον κιμά 6′-7′, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτετε τα κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 4′-5′.
  4. Κατόπιν ρίχνετε το κονιάκ ή το μπράντι τους κόκκους πιπεριού, το αλατοπίπερο και το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζετε 30′, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
  5. Προσθέτετε τα κάστανα κομματιασμένα, το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα ή τα καρύδια 5′ προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
  6. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και βάζετε τα τσάιβς και την γκοργκοντζόλα.
  7. Ανακατεύετε καλά για να λιώσει το τυρί.
  8. Βράζετε τις τρίχρωμες ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε.
  9. Τις ανακατεύετε με τη σάλτσα και τις σερβίρετε αμέσως, αφού τις γαρνίρετε με τα ολόκληρα κάστανα και λίγα τσάιβς.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

 

Καλωσήρθατε στον μαγειρικό μου ιστότοπο. Εδώ θα βρείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχει θερμιδομετρητής online και σε αποκλειστικότητα θα βρείτε την περίφημη "παράλογη" χημική δίαιτα του Χούμπλικ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Καλή περιήγηση!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης