vegetable-noodles-soup

Vegetable Noodle Soup: μια νόστιμη και θρεπτική σούπα

Η Vegetable Noodle Soup είναι μια νόστιμη και θρεπτική σούπα που αποτελείται από ζυμαρικά, λαχανικά και μπαχαρικά. Είναι ένα δημοφιλές πιάτο στην Ασία και μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.

Η Vegetable Noodle Soup είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που ακολουθούν υγιεινή διατροφή, καθώς είναι χαμηλή σε θερμίδες και λίπος. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vegetable Noodle Soup

Η συγκεκριμένη σούπα δεν είναι κάποια απο τις κλασσικές σούπες της μαμάς και αυτό γιατί δεν είναι απο τα μέρη μας, μας έχει έρθει απο την Ασία και συγκεκριμένα από την Κίνα οπότε σήμερα λέω να σας δείξω την δική μου παραλλαγή της Vegetable Noodle Soup

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πατάτα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 23 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μεγάλα μανιτάρια λευκά
  • 6070γραμμάρια Noodles της επιλογής μας (εγώ προτείνω Noodles σιταριού)
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου (ή και λαχανικών για τους φίλους μας τους vegetarians)
  • 2 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • χυμό απο μισό λεμόνι (προαιρετικά)
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχίζουμε, κόβοντας τα κρεμμύδια μας (και τα φρέσκα και το ξερό) και τα μανιτάρια μας, έπειτα κόβουμε σε μικρούς κύβους τα λαχανικά μας, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και την πατάτα (δεν είμαστε chef οπότε και κύβους να μην τα κάνουμε δεν θα μας παρεξηγήσουν)
  2. Στο μάτι της κουζίνας μας έχουμε βάλει μια βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πρώτα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας να τσιγαριστούν, ακολουθεί η πατάτα με το καρότο, τα κολοκυθάκια και τέλος τα μανιτάρια, τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι να πάρουν ένα υπέροχο καραμελέ-χρυσαφί χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε ενάμιση λίτρο νερό και τους κύβους μας και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Μόλις το νερό μας αρχίζει και κοχλάζει χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία και προσθέτουμε την soy sauce, το κάρυ και το πιπέρι, αλάτι θα βάλουμε προς το τέλος (αν χρειαστεί, γιατί οι κύβοι έχουν αρκετό) γιατί κάποιο απο το νερό μας θα εξατμιστεί και μπορεί η σούπα μας να γίνει πολύ αλμυρή.
  4. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας, όχι όμως να λιώσουν αλλά να είναι λίγο τραγανά στο κέντρο (δηλαδή τα βράζουμε περίπου 15-20 λεπτά).
  5. Τέλος, βάζουμε μέσα και τα Noodle μας και αφήνουμε την σούπα μας στην φωτιά για ακόμη 3 λεπτά, λεπτό παραπάνω.

Σερβίρουμε την σούπα μας σε ένα βαθύ πιάτο και την απολαμβάνουμε με λίγο φρεσκοψημένο ψωμί.

  • Author: Cooking With Me
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Κινεζική

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης