Σελινόριζα με λάδι
Υλικά
- 1 κιλό σελινόριζα
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τη σελινόριζα όπως την πατάτα και την κόβετε σε φέτες. Τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τις στραγγίζετε.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτετε τα καρότα, τον άνηθο, τη σελινόριζα, αλάτι, λίγο νερό και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους.