Αμπελοφάσουλα σαλάτα με σκορδαλιά
Υλικά
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα λεπτά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 πατάτες
- 5 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάτε λίγο νερό από τις πατάτες, αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις πολτοποιείτε σε μια λεκάνη. Πολτοποιείτε το σκόρδο με λίγο αλάτι, το προσθέτετε στον πουρέ πατάτας και ανακατεύετε, ρίχνοντας εναλλάξ λίγο λάδι, χυμό λεμονιού και λίγο νερό από τις πατάτες, μέχρι να γίνουν κρέμα. Καθαρίζετε τα φασόλια από τις ίνες, τα πλένετε και τα βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα. Τα σερβίρετε με τη σκορδαλιά πάνω στα φασόλια.