Αμπελοφάσουλα σαλάτα
Υλικά
- 1/2 κιλό αμπελοφάσουλα
- 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- 2 ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 3 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα φασολάκια από τις ίνες και τα πλένετε καλά. Βάζετε σε κατσαρόλα αρκετό νερό με λίγο αλάτι και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα φασολάκια και τα βράζετε ξεσκέπαστα (για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα), μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.
- Τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, το μαϊντανό και τις ελιές. Χτυπάτε το λάδι με το ξίδι, λίγο αλάτι, τη μουστάρδα και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.