Αχλάδια γεμιστά του ατμού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αχλάδια γεμιστά του ατμού

χρόνος: 3-5 λεπτά Θέση 1

Υλικά

  • 34 αχλάδια
  • 3 κουταλιές σούπας σταφίδα μαύρη
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας αμυγδαλόψιχα
  • 23 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα ραντίζετε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα, τη σταφίδα, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Βάζετε μια κουταλιές σούπας από αυτό το μείγμα πάνω στα αχλάδια και τα τοποθετείτε στο καλάθι. Βράζετε 2-3 φλυτζάνια νερό στη χύτρα και όταν γεμίσει ή χύτρα ατμό, τοποθετείτε το καλάθι πάνω στον τρίποδα. Κλείνετε τη χύτρα και ψήνετε τα αχλάδια για 5 λεπτά στη θέση 1.
  2. Σερβίρετε τα αχλάδια με σαντιγί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply