Αχλάδια κομπόστα
Χρόνος: 3-5 λεπτά – Θέση 1
Υλικά
- 5–6 μεγάλα αχλάδια
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί γλυκό
- 2 φλυτζάνια νερό
- φλούδα κανέλας
- 1 ποτήρι λικέρ
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα τους, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε τέταρτα. Ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το κρασί στη χύτρα και τα αφήνετε να βράσουν μερικά λεπτά. Προσθέτετε τα αχλάδια, την κανέλα και το λικέρ. Κλείνετε τη χύτρα και βράζετε την κομπόστα για 3-5 λεπτά στη θέση 1.