Αχλάδια σε μους σοκολάτα
Υλικά
Για τη μους
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 αυγά
- 45 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- 150 γραμμάρια έτοιμη σαντιγί άγλυκη
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- βανίλια ή τρίμμα πορτοκαλιού
Για τα αχλάδια:
- 10 αχλάδια
- 1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί
- 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού άσπρο πιπέρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί σιγά σιγά. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε. Βάζετε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Ρίχνετε τους κρόκους έναν έναν μέσα στο μείγμα ζάχαρης και βουτύρου, χτυπώντας καλά κάθε φορά.
- Προσθέτετε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια. Προσθέτετε τη σαντιγί. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα μαζί με δύο σταγόνες λεμόνι. Βάζετε το μείγμα σοκολάτας σε ένα μπολ κα προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά, απέξω προς τα μέσα. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 2 ώρες. Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα βάζετε όρθια σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρασί τη ζάχαρη και το πιπέρι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα 60′. Βγάζετε τα αχλάδια και τα αφήνετε να στεγνώσουν από το σιρόπι. Παίρνετε 10 ατομικά μπολ. Σε κάθε ένα βάζετε ένα αχλάδι και με τη βοήθεια κορνέ, συμπληρώνετε με μους σοκολάτας. Βάζετε τα μπολ στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.