Αχλάδια σοκολατένια
Υλικά
- 1 κιλό αχλάδια
- 400 γραμμάρια κρασί λευκό γλυκό
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- 200 γραμμάρια φουντούκια
- 250 γραμμάρια σοκολάτα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα αχλάδια, χωρίς να αφαιρέσετε το κοτσάνι. Τα τοποθετείτε όρθια μέσα σε κατσαρόλα με το κρασί και τη ζάχαρη και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία 15-20 λεπτά, περιχύνοντας τα με το σιρόπι κάπου-κάπου.
- Στραγγίζετε τα αχλάδια και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Ρίχνετε τις σταφίδες να μαλακώσουν μέσα στο ζουμί των αχλαδιών. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια, τη βάζετε σε κατσαρόλι και τη λιώνετε με το ζουμί και τις σταφίδες. Στολίζετε τα αχλάδια με τα φουντούκια (τα καρφώνετε επάνω στα αχλάδια) και τα περιχύνετε με τη σοκολάτα, τα αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν και τα σερβίρετε.