Αφράτα ψωμάκια γεμιστά
Υλικά
Για την ζύμη:
- 1 αυγό (χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι)
- 1/2 πακέτο μαργαρίνη (120 γραμμάρια)
- 1/2 ποτήρι του νερού λάδι
- 3/4 του ποτηριού του νερού γάλα
- 40 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 4 ποτήρια του νερού αλεύρι
- σουσάμι κατά προτίμηση μαύρο ή κόλιαντρο
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 100 γραμμάρια φέτα ή κασέρι
- 3 μέτριες πατάτες (βρασμένες)
- 2 πιπεριές κόκκινες κέρατο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και περιμένουμε να φουσκώσει. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά, το ασπράδι, τη μαργαρίνη λιωμένη, το λάδι, το αλάτι και τα ζυμώνουμε. Καλύπτουμε τη ζύμη με πανί μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε τις πατάτες, το λιωμένο τυρί, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις πιπεριές σπιρτόξυλα και ανακατεύουμε. Από το ζυμαράκι κόβουμε κομματάκια σε μέγεθος αυγού. Τα στρογγυλεύουμε και τα πατάμε ελαφρά. Στο κέντρο τους βάζουμε 1 κουταλιές γλυκού μείγμα και το κλείνουμε να μη φαίνεται το μείγμα. Σε βουτυρωμένο ταψάκι τοποθετούμε τα ζυμαράκια ανάποδα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Τα αλείφουμε με τον κρόκο, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.