Αυστραλέζικο Μοσχάρι με Κάρυ
θερμίδες 465.
Υλικά
- 800 γραμμάρια ψαχνό μοσχάρι από το στρογγυλό
- λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουταλιές σούπας σκόνη κάρυ
- ½ κουταλιές γλυκού τούρμερικ αλεσμένο
- ½ κουταλιές γλυκού κορίανδρος αλεσμένος
- 3 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 2 μέτρια μήλα, ξεφλουδισμένα, κομματιασμένα
- 2 κουταλιές σούπας τσάτνεϊ φρούτων
- 1 κουταλιές σούπας ινδοκάρυδο αφυδατωμένο
- 1/2 φλιτζάνια σταφίδα σουλτανίνα
- ¼ φλιτζάνια φρέσκος κορίανδρος ψιλοκομμένος
- Σαμπάλ Μπανάνας:
- 2 μικρές μπανάνες κομμένες σε φέτες
- 1 κουταλιές γλυκού χυμός λεμονιού
- ¼ φλιτζάνια ινδοκάρυδο αφυδατωμένο
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκ, Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρυ και τα μπαχαρικά. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με το ζωμό, τα μήλα, το τσάτνεϊ, το ινδοκάρυδο και τη σουλτανίνα. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα,
- /2 ώρα. Ξεσκέπαστε και ψήστε τα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα. Ανακατώστε μέσα το φρέσκο κορίανδρο. Σερβίρετε μαζί με το Σαμπάλ Μπανάνας.
Σαμπάλ Μπανάνας
- Ανακατώστε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με το ινδοκάρυδο.