Αγκινάρες αλά πολίτα
χρόνος 5-7’
Υλικά
- 10–12 αγκινάρες
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κιλό καρότα, κομμένα σε στρογγυλές φέτες
- άνηθο
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 κιλό πατάτες μικρές
- 1/2 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες ως εξής:
- Κόβετε το κοτσάνι από τις αγκινάρες, αφαιρείτε τα πράσινα σκληρά φύλλα και κόβετε τα υπόλοιπα σχεδόν ως τη μέση. Βγάζετε το χνούδι και τις ρίχνετε σε νερό πού έχει λεμόνι, αλάτι και αλεύρι.
- Ζεσταίνετε το λάδι στην χύτρα και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, τα καρότα, τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον άνιθο και το νερό. Τα αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε το φαγητό γιά 5-7 λεπτά.