Αγκινάρες γεμιστές
Υλικά
- 12 αγκινάρες
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές σούπας ρύζι
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Κόψτε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφαιρέστε τα φύλλα και τις σκάβετε με κουταλιές γλυκού αφαιρώντας όλο το χνούδι. Τις βράζετε λίγο σε αλατισμένο νερό με χυμό λεμονιού και τις γεμίζετε με τον κιμά που τον έχετε ζυμώσει με το ρύζι, το αυγό, με λίγο βούτυρο, τις πασπαλίζετε με την τριμμένη γαλέτα και τις ψήνετε στο φούρνο.