Αγκινάρες με ξύδι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αγκινάρες με ξύδι

για 1 άτομο Διατροφική αξία ανά μερίδα Πρωτείνες 6,8 (19%) Λίπη 10,5 (65%) Υδατάνθρακες 6,3 (16%) Θερμίδες 146

Υλικά

  • 2 αγκινάρες
  • 1/2 λεμόνι
  • σχοινόπρασο
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τα εξωτερικά και σκληρά φύλλα τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό και ξύδι. Βράζουμε νερό σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτοντας 1 κουταλιές σούπας από το ξύδι και μια πρέζα αλάτι και τοποθετούμε τις αγκινάρες, τις περιχύνουμε με το νερό, σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 250 για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε τις αγκινάρες για 2 λεπτά μέσα στο σβησμένο φούρνο. Πλένουμε και τρίβουμε το σχοινόπρασο, προσθέτουμε το λάδι και το υπόλοιπο ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις αγκινάρες με το λαδόξυδο και σερβίρουμε.
  2. Οι αγκινάρες είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε κυτταρίνη και φυτικές ίνες, γι’ αυτό είναι χορταστικές. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε κάλιο και άλατα σιδήρου και έχουν λίγες θερμίδες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply