Αγκινάρες τηγανητές με χυλό
Υλικά
- 8 αγκινάρες
- 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- Λάδι !Για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Για το χυλό:
- 1 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας κρασί
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας το κοτσάνι, τα σκληρά φύλλα και το χνούδι από το εσωτερικό τους. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό, λίγο αλάτι, το βούτυρο, λίγο χυμό λεμονιού και ρίχνετε τις αγκινάρες για να πάρουν μια βράση. Τις αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο νερό χωρίς να ξεσκεπάσετε την κατσαρόλα, τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε πάνω σε καθαρή πετσέτα. Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τους κρόκους των αυγών, το κρασί, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε σιγά σιγά. Αν γίνει πηχτός ο χυλός προσθέτετε λίγο νερό. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνετε σιγά σιγά στο χυλό, που δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός. Βάζετε στο τηγάνι λάδι και, αφού κάψει καλά, βουτάτε τις αγκινάρες μία μία στο χυλό και τις τηγανίζετε καλά απ’ όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. Τις σερβίρετε ζεστές.