Αγκινάρες τηγανιτές με κουρκούτ
Υλικά
- 3–4 τρυφερές αγκινάρες με τα κοτσάνια τους
- 5 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
- λάδι
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ:
- 2 αυγά
- 1 1/2 μπίρα
- 2 κουταλιές σούπας τριμμένο δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
- αλεύρι
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζουμε το κουρκούτι με τα υλικά και το σκεπάζουμε. Παίρνουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφαιρούμε το εξωτερικό σκληρό περίβλημα, κόβουμε το κάθε κοτσάνι σε 3-4 κομμάτια και το κάθε κομμάτι κατά μήκος στα τρία. Επίσης, καθαρίζουμε τους πάτους από τις αγκινάρες, τους βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τους στραγγίζουμε, τους κόβουμε σε φέτες και τους σκου-πίζουμε με χαρτί. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σ’ ένα τηγάνι. Περνάμε λίγες λίγες τις φέτες αγκινάρας στο κουρκούτι, έπειτα στη φρυγανιά, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και στραγγίζουμε σε χαρτί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Κάνουμε το ίδιο και με τα κοτσάνια αγκινάρας. Σερβίρονται ζεστές.