Αλμυρά μπισκότα
Υλικά
- 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- λουκάνικα μικρά
- 3 κουταλάκια κοφτά αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- λίγο κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφού κοσκινίσετε το αλεύρι, το ανακατεύετε με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε ελαφρά με τα δάχτυλα, ώσπου να ενωθεί με το αλεύρι. Ρίξτε και το γάλα και ζυμώστε ώσπου να γίνει ζύμη σχετικά μαλακή. Μετά, σε αλευρωμένο μάρμαρο ανοίξτε τη σε φύλλο με πάχος 1 ως 2 εκατοστά και κόβετε μικρά στενόμακρα κομμάτια. Βάζετε σε κάθε κομμάτι από ένα μικρό λουκάνικο ή κόβετε μεγάλα λουκάνικα σε ανάλογα κομμάτια, γυρίζετε το φύλλο και κλείνετε μέσα το λουκάνικο. Πιέστε καλά τις άκρες να ενωθούν, αφού προηγούμενα τις αλείψετε με λίγο ασπράδι αυγού. Τοποθετήστε τα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήστε το στο φούρνο 15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.