Αλμυρά στρούντελ βασική συνταγή

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΑΛΜΥΡΑ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πρσετοιμασία: 50′ για 1 δόση ζύμης

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιές γλυκού ξίδι ή χυμό λεμονιού
  • λίγο χλιαρό νερό ελαφρά αλατισμένο
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον βούτυρο για το άλειμμα
  • 1 κρόκος αυγού
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

  1. Σχηματίζετε ένα βουναλάκι με το αλεύρι και ρίχνετε εκεί μέσα λίγο από το νερό και το ξίδι. Ζυμώνετε με τα δάχτυλα σας και προσθέτετε λίγο νερό ακόμη, μέχρις ότου αποκτήσετε μια ζύμη σχετικά ελαστική. Την αφήνετε 20′ και κατόπιν βάζετε το βούτυρο.
  2. Συνεχίζετε το ζύμωμα 20′, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 30′, στο ψυγείο. Ξαναζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και κατόπιν την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια του φύλλου και απλώνετε πάνω τη γέμιση.
  3. Τυλίγετε σε ρολό και προτού ψήσετε, αλείφετε το στρούντελ με 1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο γάλα ή νερό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης