Αμυγδαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αμυγδαλάτα

Υλικά

  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζάνια παγωμένο βούτυρο σε κύβους
  • 3/4 φλιτζάνια Ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα

Εκτέλεση

  1. Σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος μεγάλο ταψί. Βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο, το 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη και τα αμύγδαλα σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε, να γίνει τριφτή ζύμη. Την αδειάζετε σε σακουλάκι κουζίνας, δένετε καλά και με πλάστη την πιέζετε να γίνει μακρόστενο ρολό (2,5 εκ. πάχος).
  2. Βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε τη ζύμη από το σακουλάκι και τη χωρίζετε σε 3 μακριές λωρίδες. Κόβετε την κάθε λωρίδα σε κομμάτια (περίπου 10 εκ. μήκος).
  3. Σχηματίζετε μισοφέγγαρο με τα κομμάτια της ζύμης δουλεύοντας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τα αραδιάζετε σε ταψί με αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε για 10-12 λεπτά ή ώσπου να πάρουν ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη με 1 κουταλιές σούπας αμύγδαλα κοπανισμένα και κολλάτε το μίγμα επάνω στα αμυγδαλάτα όσο ακόμα είναι ζεστά. Τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης