Αμύγδαλο γλυκό
Υλικά
- 1 κιλό αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση
- Βάζετε λίγη λίγη την αμυγδαλόψιχα στο μπλέντερ και την αλέθετε.
- Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό, μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι. Ρίχνετε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και, όταν ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας την αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ρίχνετε τη μαστίχα και ανακατεύετε. Αφού κρυώσει το γλυκό το βάζετε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.