Αμυγδαλόπιτα με σιρόπι
Υλικά
- 1 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- βανίλια
- 3 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινη φαρίνα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- κανέλα σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Αλέθετε τ’ αμύγδαλα. Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικα τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τ’ αυγά, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς. Ρίχνετε τη βανίλια και αλληλοδιαδόχως τη φαρίνα με το γάλα. Ανακατεύετε το μίγμα ελαφρά. Προσθέτετε στο τέλος τ’ αμύγδαλα και το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο 28. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά. Βράζετε επί 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και με το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό στο γλύκισμα όταν κρυώσει. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα.