αμυγδαλόπιτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

αμυγδαλόπιτα

Υλικά

  • 750 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ ή σόδα
  • 1 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλές σταφίδες
  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα χοντροκοπανισμένη

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε μέσα σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέστε τα στη λεκάνη. Ρίξτε μέσα τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την αμυγδαλόψιχα και το γάλα. Ρίξτε και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο λίγο και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα. Όταν δέσει η ζύμη, αδειάστε την σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο ταψί ή φόρμα. Στρώστε την ισόπαχα και βάλτε τη στο φούρνο. Όταν ψηθεί η πίτα, πασπαλίστε την με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης