Αμυγδαλωτά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αμυγδαλωτά

Γίνονται: 35-40 κομμάτια

Υλικά

  • 650 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 23 κουταλιές σούπας ψιλό σιμιγδάλι ή φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο άρωμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές σούπας ανθόνερο
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3540 γαρίφαλα ή κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα αμύγδαλα στον φούρνο και τα ψήνετε για 4-5 λεπτά. Τα βάζετε σε μπλέντερ και τα χτυπάτε, να ψιλοκοπούν. Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη ζάχαρη και την ανακατεύετε με τα αμύγδαλα. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών και τα ρίχνετε στο μίγμα με τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το σιμιγδάλι και λίγο άρωμα βανίλιας. Ζυμώνετε καλά και, αν δείτε ότι χρειάζεται, προσθέτετε λίγο σιμιγδάλι έτσι ώστε να μην κολλάει το μίγμα στα χέρια σας. Παίρνετε κουταλιές σούπας – κουταλιές σούπας από το μείγμα και πλάθετε στρογγυλά αμυγδαλωτά ή σε σχήμα μικρού αχλαδιού.
  2. Βάζετε επάνω σε κάθε αμυγδαλωτό από 1 γαρίφαλο ή ένα κομματάκι κερασάκι γλασέ. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Βγάζετε από τον φούρνο, ραντίζετε με το ανθόνερο και τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και τα σερβίρετε αμέσως ή τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο για μερικές μέρες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης