Αμυγδαλωτοί κουραμπιέδες
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
- 3 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε την ζάχαρη, τους κρόκους έναν έναν, την κανέλα και το κονιάκ, συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι λίγο λίγο και τα ζυμώνετε καλά (πρέπει η ζύμη να πλάθεται εύκολα). Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς, μισοφέγγαρα ή σε ό,τι σχήμα θέλετε, τους τοποθετείτε σε ταψί που έχετε αλείψει με βούτυρο και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τους βγάζετε από το φούρνο, τους τυλίγετε όπως είναι ζεστοί σε ζάχαρη άχνη και τους τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί για να κρυώσουν καλά. Τους βάζετε σε πιατέλα κατά στρώσεις. Πάνω από κάθε στρώση πασπαλίζετε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη.