Ανάμικτο σουβλάκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ανάμικτο σουβλάκι

Υλικά

  • 400 γραμμάρια άπαχο χοιρινό
  • 400 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο
  • 400 γραμμάρια βοδινό κρέας
  • 200 γραμμάρια Βούτυρο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο λιωμένο ή σκόνη
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας ντομάτα κέτσαπ
  • μπαχαρικά
  • 1 κύβος βοδινό

Εκτέλεση

  1. Παραγγέλνετε στον κρεοπώλη σας να σας κόψει όλα τα κρέατα σε λεπτές φέτες. Τις στρώνετε τη μια δίπλα στην άλλη πάνω στον πάγκο. Χτυπάτε το βούτυρο, το δουλεύετε με τον κύβο τριμμένο και το μοιράζετε σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος προσθέτετε το σκόρδο, στο δεύτερο μαϊντανό στο τρίτο τη μουστάρδα, στο τέταρτο τη ντομάτα πελτέ και τα μπαχαρικά. Αλείφετε το χοιρινό με το βούτυρο με το σκόρδο, το μοσχαρίσιο με το βούτυρο με τα αρωματικά χόρτα και το βοδινό με το βούτυρο μουστάρδας. Τυλίγετε τις φέτες κρέατος και τις περνάτε σε σούβλα. Τις ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα περ. 20 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε το κρέας με το βούτυρο ντομάτας. Σερβίρετε αχνιστό.
  2. Μαζί ταιριάζει μια δροσερή σάλτσα με γιαούρτι ή μια πικάντικη Μπεαρναίζ σάλτσα ψητού. Σαν γαρνιτούρα πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο με βούτυρο μυρωδικών ή σουβλάκια πατάτας (βλέπε πατάτες).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply