Ανανάς με ρούμι
Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 10 mins
- Yield: 1
Υλικά
- 1 μεγάλος, φρέσκος ανανάς
- 8 κουταλιές σούπας άσπρο ρούμι
- 1 κουτί σαντιγί
- 3 κουταλιές σούπας κουαντρό με άρωμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Κόβετε την κορυφή του ανανά. Με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου αφαιρείτε το σκληρό κεντρικό κομμάτι και την ψίχα του φρούτου, σε κύβους και την ανακατεύετε με το ρούμι. Σκεπάζετε την ψίχα και το φρούτο με αλουμινόχαρτο και τ’ αφήνετε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν το σερβίρισμα χτυπάτε την σαντιγύ και την αρωματίζετε με το κουαντρώ, την ανακατεύετε με τους κύβους του ανανά και γεμίζετε με το μίγμα το φρούτο.
- Σερβίρετε μαζί ένα ποτήρι σαμπάνια.
Συμβουλή:
- Μέσα στον ανανά μπορείτε να προσθέσετε μερικά μπαλάκια παγωτό βανίλια και να γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Γλυκό
- Cuisine: Greek