aggliko keik amygdalou

Αγγλικό κεϊκ αμυγδάλου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αγγλικό κεϊκ αμυγδάλου

για μια στρογγυλή φόρμα διαμ. 20 εκ.

  • Total Time: 3 hours
  • Yield: 12

Υλικά

  • 250 γραμμάρια βούτυρο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 φλιτζάνια ξανθή ζάχαρη
  • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/3 του φλιτζάνια ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού ανακατεμένα
  • 1 φλιτζάνια ξανθές σταφίδες
  • 1 φλιτζάνια μαύρες σταφίδες
  • 1/4 του φλιτζάνια κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 34 κουταλιές σούπας ρούμι
  • 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα ή διάφορα φρούτα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε μαζί τους δύο τύπους αλευριού.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150″.
  3. Βουτυρώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και τη στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της.
  4. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.
  5. Προσθέτετε τ’ αυγά κατά μικρές ποσότητες, ενώ εξακολουθείτε το χτύπημα.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τις σταφίδες, τα κερασάκια και τα αμύγδαλα.
  7. Ανακατεύοντας με μεταλλικό κουτάλι προσθέτετε εναλλάξ το μείγμα των αλευριών και το ρούμι.
  8. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια του.
  9. Ψήνετε 2- 2 1/2 ώρες στους 150’’.
  10. Αφήνετε το κέικ αρκετές ώρες στη φόρμα προτού το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα.
  11. Αλείφετε με τη μαρμελάδα και γαρνίρετε με φρούτα ή αμύγδαλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 2.5 hours
  • Category: Γλυκά
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Αγγλική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης