Αυτή η συνταγή για ανοιχτή πίτα με ψητές ντομάτες είναι η τέλεια επιλογή για μια ελαφριά και νόστιμη γεύματινή εμπειρία. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια πίτα που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κριτές.
PrintΑνοιχτή πίτα με ψητές ντομάτες
Ανοιχτή πίτα με ψητές ντομάτες. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 40 mins
- Yield: 8
Υλικά
- 300 γραμμάρια μίγμα νια πίτσα ή ζύμη σφολιάτας
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 350 γραμμάρια ντομάτες μικρές σε ροδέλες
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλιές σούπας μαύρες ελιές σε φέτες
- 1 κουταλιές σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε το μίγμα για την πίτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας η ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτας σε φύλλο. Απλώνετε τη ζύμη σε στρογγυλό κομμάτι (25 εκ. διάμ.) και το ακουμπάτε σε χαρτί ψησίματος.
- Αλείφετε τη βάση της ζύμης με το τυρί κρέμα, αφήνοντας ένα περιθώριο 4 εκ. γύρω από την άκρη.
- Ανακατεύετε τις ντοματούλες με το λάδι, το σκόρδο, τις ελιές και το δενδρολίβανο. Αλατοπιπερώνετε με χοντρό αλάτι και τριμμένο πιπέρι.
- Σκορπάτε το μίγμα της ντομάτας επάνω στο τυρί κρέμα, διπλώνετε επάνω στις ντομάτες τις άκρες της ζύμης και τις τσιμπάτε να κολλήσουν. Πασπαλίζετε γύρω – γύρω τη ζύμη με αλεύρι. Ψήνετε για 25-30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η ζύμη και να ψηθεί το κάτω μέρος.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Greek