ανοιχτή σπανακόπιτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ανοιχτή σπανακόπιτα

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο
  • μερικές κουταλιές σούπας σόδα υγρή παγωμένη
  • 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο αλεύρι
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο,
  • μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
  • 1 φλιτζάνια του καφέ γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι το αλάτι και τρίψτε μέσα το βούτυρο. Το ραντίζετε με τη σόδα και με το χυμό λεμονιού. Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη ζυμώνετε ελαφρά και την ανοίγετε σε φύλλο. Το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και το διπλώνετε στα 3. Το ανοίγετε και το διπλώνετε άλλες 3 φορές κατά τον ίδιο τρόπο. Το αφήνετε στο ψυγείο. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το ζεματάτε, το στραγγίζετε καλά και το κόβετε. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτετε το σπανάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο ψιλοκομμένο. Σοτάρετε το σπανάκι μερικά λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη φρυγανιά, το γάλα, 2 αυγά χτυπημένα και το τυρί. Ανοίγετε τη ζύμη όπως είναι και στρώνετε το φύλλο σε ρηχό ταψάκι. Βάζετε μέσα το μίγμα και γυρίζετε λίγο τις άκρες του φύλλου. Χτυπάτε τα 2 αυγά με το γάλα και το αλάτι. Ρίχνετε το μίγμα στην επιφάνεια της πίτας και την ψήνετε σε δυνατό φούρνο επί 15′. Χαμηλώνετε το φούρνο και αφήνετε την πίτα να ψηθεί για 30′.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης