Αντίβ με μπίρα Βέλγιο
για 6 άτομα
Υλικά
- 12 αντίβ
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 250 ml μπίρα
- 200 γραμμάρια μπέικον σε κυβάκια
- 20 κεδρόμηλα (από τα καταστήματα μπαχαρικών)
- Χοντρό αλάτι
- πιπέρι
- λίγο τυρί
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις αντίβ και αφαιρείτε το πικρό κομμάτι της βάσης τους. Τις πλένετε και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο.
- Τηγανίζετε ελαφρά τα κομματάκια του μπέικον μέσα στο λάδι. Κατόπιν πετάτε το λάδι, προσθέτετε το βούτυρο στο σκεύος και τοποθετείτε προσεκτικά τις αντίβ.
- Τις περιχύνετε με την μπίρα. Ρίχνετε το αλάτι το πιπέρι και τα κεδρόμηλα. Σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε το φαγητό 20′ σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Μόλις οι αντίβ αρχίσουν να μελώνουν είναι έτοιμες. Αν χρειαστεί δυναμώνετε τη φωτιά για να απορροφηθούν τα υγρά τους και τις γκρατινάρετε με λίγο τυρί πριν τις σερβίρετε.