Αντίβ με μπίρα Βέλγιο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αντίβ με μπίρα Βέλγιο

για 6 άτομα

Υλικά

  • 12 αντίβ
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 250 ml μπίρα
  • 200 γραμμάρια μπέικον σε κυβάκια
  • 20 κεδρόμηλα (από τα καταστήματα μπαχαρικών)
  • Χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο τυρί

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αντίβ και αφαιρείτε το πικρό κομμάτι της βάσης τους. Τις πλένετε και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο.
  2. Τηγανίζετε ελαφρά τα κομματάκια του μπέικον μέσα στο λάδι. Κατόπιν πετάτε το λάδι, προσθέτετε το βούτυρο στο σκεύος και τοποθετείτε προσεκτικά τις αντίβ.
  3. Τις περιχύνετε με την μπίρα. Ρίχνετε το αλάτι το πιπέρι και τα κεδρόμηλα. Σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε το φαγητό 20′ σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Μόλις οι αντίβ αρχίσουν να μελώνουν είναι έτοιμες. Αν χρειαστεί δυναμώνετε τη φωτιά για να απορροφηθούν τα υγρά τους και τις γκρατινάρετε με λίγο τυρί πριν τις σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης