Αντσούγιες σε ψωμάκια
Υλικά
- 1 σκαφάκι των 150 γραμμάρια αντσούγιες φιλέτο
- 5 φέτες ψωμί ηολύσπορο ή άλλο της επιλογής σας κομμένο λοξά
- 3 κόκκινες σφιχτές ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- Ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό
- άνηθο
- Ελαιόλαδο
- Προαιρετικά: Πατέ μούρης ελιάς
- Κάπαρη
Εκτέλεση
- Ραντίζουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη ή βασιλικό. Σε ρηχό ταψάκι, ψήνουμε τις φέτες στο γκριλ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές πάνω στα φρυνανιαμένα ψωμάκια και ψήνουμε για άλλα 3′. Βγάζουμε το ψωμάκια από το γκριλ και τοποθετούμε πάνω τα φιλετάκια αντσούγιας ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε λίγο άνηθο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά, με πράσινη σαλάτα, σαν πρώτο πιάτο. Μπορούμε ακόμη να τα σερβίρουμε σαν ορεκτικά με ουζάκι ή σε μπουφέ.
- Για ένα πιο εντυπωσιακό πιάτο μπορείτε να βάλετε μια στρώση πατέ ελιάς ανάμεσα στο ψωμάκι και την ντομάτα ή να γαρνίρετε με κάπαρη.