Το Απαχο Κέικ Πρωτεϊνης είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό που μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια λιχουδιά με λίγες θερμίδες. Η πλούσια γεύση του και η χορταστική του σύσταση το καθιστούν ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.
PrintΑπαχο Κέικ Προτεϊνης
Αυτό είναι ένα υπέροχο κέικ, βρήκα τη συνταγή σε κάποιο περιοδικό και αν και ήταν αδιάφορη μου έδωσε ιδέα για να γίνει κάτι πραγματικά νόστιμο, χορταστικό, υγειινό και με ελάχιστες θερμίδες.
- Total Time: 55 λεπτά
- Yield: 6
Υλικά
- 200 γραμμάρια βρώμη
- 2 κουταλιές σούπας λιναρόσπορο κοπανισμένο
- 2 κουταλιές σούπαςπίτουρο βρώμης
- 4 ώριμα φρούτα (μπανάνα ή μήλο)
- 2 κρόκους και 6 ασπράδια
- 100 γρ,καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
- 1 φλυτζανάκι του καφέ (ελληνικού) μέλι στέβια ή άλλο γλυκαντικό
Εκτέλεση
- Βάζω το λιναρόσπορο μέσα σε νερό (1/2 ποτήρι του νερού) είναι κάτι που σκέφτηκα την ώρα που το ετοίμαζα και πέτυχε, φούσκωσε και μαλάκωσε και έδεσε τέλεια μέσα στο κέικ.
- Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τη βρώμη, τα καρύδια, το πίτουρο βρώμης, το μπέκιν και το γλυκαντικό που προτιμάμε (εγώ δεν έβαλα έγινε ωραίο) αλλά θεωρώ ότι ήθελε λίγο λίγο όμως.
- Τελευταία(για να μη μαυρίσουν) προσθέτουμε τα φρούτα αφού τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη
- Βάζουμε σε μια φόρμα λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 40 λεπτά,
- Όταν το βγάζουμε ενώ είναι ακόμη ζεστό, περιχύνουμε με το μέλι το οποίο έχουμε ζεστάνει και το αφήνουμε να τραβήξει.
- Έτοιμο!
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 40 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική