Απλ τόντι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Απλ τόντι

Υλικά

  • 3 μήλα
  • 15 εκ. λίτρου κονιάκ
  • 7 εκ. λίτρου κρέμα ροδάκινου
  • 6 ροδέλες λεμονιού καρφωμένες μ’ ένα γαρίφαλο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τα μήλα στο φούρνο. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Τα καθαρίζουμε και λιώνουμε την ψίχα. Τη φυλάμε σε δοχείο. Προσθέτουμε την κρέμα ροδάκινου και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Τα σκεπάζουμε. Τ’ αφήνουμε για 3 ημέρες. Οταν τα σερβίρουμε, βάζουμε 2 κουταλιές σούπας μήλο σε κάθε φλιτζ Προσθέτουμε καυτό νερό. Διακοσμούμε με μια ροδέλα λεμονιού και μ’ ένα κομμάτι κανέλα.
  • Author: Greekouzina

 

Leave a Reply