Αρακάς με μαρούλι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρακάς με μαρούλι

Υλικά

  • 1 κιλό αρακά
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 /2 φλιτζάνια λάδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τον αρακά, τον πλένετε μαζί με το μαρούλι και τα στραγγίζετε.
  2. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα καρότα με το λάδι. Προσθέτετε το μαρούλι χοντροκομμένο, τον άνηθο και τα ανακατεύετε.
  3. Ρίχνετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
  4. Προσθέτετε λίγο νερό, αν χρειάζεται, και συνεχίζετε το βράσιμο, ώσπου να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και το σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης