Αρακάς με μαρούλι
Υλικά
- 1 κιλό αρακά
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μαρούλι
- 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 /2 φλιτζάνια λάδι
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τον αρακά, τον πλένετε μαζί με το μαρούλι και τα στραγγίζετε.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα καρότα με το λάδι. Προσθέτετε το μαρούλι χοντροκομμένο, τον άνηθο και τα ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και δύο φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Προσθέτετε λίγο νερό, αν χρειάζεται, και συνεχίζετε το βράσιμο, ώσπου να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και το σερβίρετε.