Αρνάκι φούρνου με κεφαλογραβιέρα
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε. Ρίχνετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μερίδες από το κρέας και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για
- /2 ώρα, προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο χλιαρό νερό. Μόλις μαλακώσει το κρέας, το πασπαλίζετε με το τυρί, αφήνετε λίγο, μέχρι να λιώσει, και σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα.