Αρνάκι φούρνου με κεφαλογραβιέρα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνάκι φούρνου με κεφαλογραβιέρα

Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε. Ρίχνετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μερίδες από το κρέας και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού.
  3. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για
  4. /2 ώρα, προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο χλιαρό νερό. Μόλις μαλακώσει το κρέας, το πασπαλίζετε με το τυρί, αφήνετε λίγο, μέχρι να λιώσει, και σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης