Αρνάκι γεμιστό με γιδοτύρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΙΔΟΤΥΡΙ

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί ψαχνό κατάλληλο για ρολό
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • !Για τη γέμιση και τη γαρνιτούρα:
  • 250 γραμμάρια γιδοτύρι σε κύβους
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 συκωταριά αρνίσια, ζεματισμένη και ψιλοκομμένη
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές σούπας ρύζι
  • 1 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μπαχάρι και πιπέρι σε κόκκους
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • πατάτες φούρνου

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε το ψαχνό κρέας και από τις δύο πλευρές μέσα κι έξω και πασπαλίζετε με το σκόρδο. Ετοιμάζετε τη γέμιση, σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο σε καυτό βούτυρο. Προσθέτετε τη συκωταριά και ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε και ρίχνετε κατόπιν το ρύζι, το μαϊντανό, το μπαχάρι και το πιπέρι. Ανακατεύετε το μείγμα και το αφήνετε στη φωτιά 2′-3′. ‘Όταν το μείγμα της γέμισης κρυώσει σκορπίζετε το γιδοτύρι και ανακατεύετε.
  2. Απλώνετε τη γέμιση πάνω από κρέας, τυλίγετε σε ρολό και δένετε σφιχτά με σπάγκο. Το βάζετε σε ένα ταψί και το αλείφετε με λάδι. Ψήνετε το ρολό σε μέτριο φούρνο 1 ώρα και 20′ περίπου, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Κατά διαστήματα αλείφετε το ψητό με λάδι. πριν σερβίρετε το γεμιστό αρνί, αφαιρείτε το σπάγκο και γαρνίρετε με πατάτες φούρνου και τη γέμιση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply