Αρνάκι καπαμά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑ

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνάκι μπούτι χωρίς κόκαλο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γραμμάρια ντομάτες αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρους
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 12 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και στραγγίζετε το κρέας. Το αλατοπιπερώνετε. Ανοίγετε σχισμές και βάζετε μέσα το μισό σκόρδο και δένετε το κρέας με σπάγκο. Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι και ροδίζετε το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το υπόλοιπο σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τον ντοματοπολτό, προσθέτετε αλατοπίπερο και τη δάφνη και σιγοβράζετε 1 ώρα. Στο τέλος βγάζετε με πιρούνα το κρέας και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες και το γαρνίρετε με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης