ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
για 6 άτομα
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι (ψαχνό) κομμένο σε κύβους
- 3–4 πατάτες κομμένες σε τέταρτα
- 6 αγκινάρες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 100ml Λευκό κρασί
- αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
- ο χυμός 1 λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τους κύβους του κρέατος. Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα και κόβετε τα κοτσάνια τους. Κόβετε κάθε αγκινάρα σε τέταρτα, αφαιρείτε το χνούδι και τα αφήνετε σε λεκάνη που περιέχει νερό και τα φετάκια του λεμονιού 30′. Κατόπιν στραγγίζετε τις αγκινάρες κα τις στεγνώνετε καλά. Ψιλοκόβετε τα πράσινα μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών και στη μέση τους άσπρους βολβούς τους. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας 7′-8′. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε τις πατάτες, τις αγκινάρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια συνεχίζοντας το σοτάρισμα 6′-7′ περίπου. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το αρνάκι και προσθέτετε τον άνηθο. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με το κρασί. Συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε 1 ώρα και 15′, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν και το φαγητό μείνει με το λάδι του. Αν θέλετε προς το τέλος του μαγειρέματος σβήνετε με το χυμό του λεμονιού.