Αρνάκι με αρακά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνάκι με αρακά

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί
  • 1 κιλό αρακάς
  • 150 γραμμάρια βούτυρο ή λάδι καλό
  • 2 μέτριες ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιές σούπας πελτέ
  • 56 μικρά κρεμμύδια ξερά
  • ζωμός κρέατος
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Πλύντε και βράστε τον αρακά. Καβουρντιστέ με βούτυρο το κομματιασμένο κρέας, ρίξτε μέσα τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ολόκληρα, το αλεύρι λιωμένο με λίγο ζωμό, τη ντομάτα ψιλοκομμένη ή τον πελτέ λιωμένο με ζωμό, ρίξτε ζωμό όσο χρειάζεται να σκεπαστεί το κρέας, το ανάλογο αλατοπίπερο και αφήστε τα να βράσουν. Όταν ψηθεί το κρέας καλά, σουρώστε τον αρακά και ρίξτε τον στο κρέας. Μόλις πάρουν μισή βράση όλα μαζί, το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply