Αρνάκι με χόρτα
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνί γάλακτος
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα, κομμένη σε κομματάκια
- 1/2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνια ρύζι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 1/2 κιλό σέσκουλα και σπανάκι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Πλένετε το σπανάκι και τα σέσκουλα. Τα κόβετε σε κομμάτια και τα στραγγίζετε. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα τρίβετε, ώσπου να φύγουν τα υγρά τους. Τα στύβετε καλά και το βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το λάδι (κρατάτε μία κουταλιές σούπας) και τα ανακατεύετε. Βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το κρέας και ρίχνετε γύρω του το μείγμα. Το στρώνετε στο ταψί, αλείφετε το κρέας με λίγο λάδι και σκορπίζετε το δενδρολίβανο πάνω από το κρέας και το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 και 1/2 -2 ώρες.