Αρνάκι με κάπαρη, ελιές και αγκινάρες: Μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει το μοσχάρι με διάφορα αρωματικά συστατικά για ένα νόστιμο γεύμα.
Αυτή η συνταγή με Αρνάκι με κάπαρη, ελιές και αγκινάρες προσφέρει ένα πλούσιο γεύμα γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Απολαύστε το με την παρέα σας!
PrintΑρνάκι με κάπαρη, ελιές και αγκινάρες
Ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό αλλά λιγάκι δύσκολο για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία για 6 άτομα
- Total Time: 60 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνάκι ψαχνό, κομμένο σε μερίδες
- 6 αγκινάρες
- 40 γραμμάρια κάππαρη στραγγισμένη και ξαρμυρισμένη
- 60 γραμμάρια παντσέτα κομμένη σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ο χυμός 2 λεμονιών και το ξύσμα 1/2 λεμονιού
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 μικρό ποτηράκι κονιάκ
- 1 φύλλο δάφνης
- 100 γραμμάρια ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
- 1 γαρίφαλο καρφί
- λίγη μέντα (2-3 φύλλα) ψιλοκομμένη
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- ζωμός λαχανικών
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
- Περιχύνετε το κρέας με 3 κουταλιές σούπας λάδι, το μισό κρασί και το κονιάκ. Προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το γαρίφαλο, το μισό μαϊντανό και τη μέντα. Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 6 ώρες.
- Στραγγίζετε το αρνάκι και το στεγνώνετε. Αφαιρείτε από τη μαρινάτα τη δάφνη και το γαρίφαλο.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο με την παντσέτα και την κάππαρη.
- Προσθέτετε τις μερίδες του κρέατος και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτετε στη μαρινάτα, περασμένη από σουρωτήρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό.
- Ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί, τη μαρινάτα και το ζωμό λαχανικών και βράζετε το φαγητό.
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά φύλλα τους και τα κοτσάνια. Κόβετε κάθε αγκινάρα σε τέταρτα και αφαιρείτε το χνούδι τους. Τις αφήνετε σε μια λεκάνη με νερό και το μισό χυμό λεμονιού για 30 λεπτά.
- Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού και το ξύσμα και βράζετε για 30-35 λεπτά ακόμη. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 40 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ιταλική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 350
Keywords: Αρνάκι, κάπαρη, ελιές, αγκινάρες,