Αρνάκι με μυρωδικά χόρτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνάκι με μυρωδικά χόρτα

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί γάλακτος
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνια γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 κιλό σπανάκι και σέσκουλα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Πλένετε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κόβετε σε κομμάτια
  3. και τα στραγγίζετε. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα τρίβετε,
  4. ώσπου να μαραθούν. Τα στύβετε καλά και τα βάζετε σε μια λεκάνη.
  5. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε το κρέας. Ρίχνετε το μισό λάδι και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
  6. Προσθέτετε στη λεκάνη με τα χόρτα τη φέτα σε κομματάκια,
  7. την κεφαλογραβιέρα, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το ρύζι,
  8. το δυόσμο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Βγάζετε
  9. το σκεύος από το φούρνο και ρίχνετε το μείγμα γύρω από το κρέας.
  10. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε το κρέας
  11. με το δενδρολίβανο. Το ψήνετε για 1 ώρα ακόμα, αφήνετε
  12. να κρυώσει λίγο και το σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης