Αρνάκι με μυρωδικά χόρτα
Υλικά
- 1 κιλό αρνί γάλακτος
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας ρύζι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 κιλό σπανάκι και σέσκουλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Πλένετε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κόβετε σε κομμάτια
- και τα στραγγίζετε. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα τρίβετε,
- ώσπου να μαραθούν. Τα στύβετε καλά και τα βάζετε σε μια λεκάνη.
- Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε το κρέας. Ρίχνετε το μισό λάδι και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
- Προσθέτετε στη λεκάνη με τα χόρτα τη φέτα σε κομματάκια,
- την κεφαλογραβιέρα, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το ρύζι,
- το δυόσμο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Βγάζετε
- το σκεύος από το φούρνο και ρίχνετε το μείγμα γύρω από το κρέας.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε το κρέας
- με το δενδρολίβανο. Το ψήνετε για 1 ώρα ακόμα, αφήνετε
- να κρυώσει λίγο και το σερβίρετε σε πιατέλα.