Αρνάκι με ραδίκια
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι γάλακτος
- 1/2 κιλό ραδίκια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα. Ρίχνετε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και τα χόρτα. Τα βράζετε λίγο και τα στραγγίζετε.
- Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι, ρίχνετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε. Όταν μαλακώσει το κρέας, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα χόρτα και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό.
- Χτυπάτε το ασπράδι, προσθέτετε τον κρόκο, το χυμό λεμονιού, λίγο ζωμό από το κρέας και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε για 2 λεπτά και σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα.